Cumhur İttifakı’nın kaldırmak istediği 6284 yasasını Bakan Göktaş savundu: Mücadelenin altyapısını güçlendiriyor

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü öncesi açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un, kadına yönelik şiddetle mücadeleye ilişkin yasal altyapıyı güçlendirdiğini açıkladı.

DHA’nın aktardığına göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yazılı açıklama ile kadına yönelik şiddetle mücadele çalışmalarının ‘sıfır tolerans’ ilkesiyle yürütüldüğünü belirtti.

Göktaş, kadına şiddetle mücadele yol haritasını belirleyen ve temel politika önceliklerini ortaya koyan ulusal eylem planlarını, 2007 yılından beri kararlılıkla uyguladıklarını da bildirdi. 6284 sayılı kanun kapsamında alınan tedbir kararlarına ilişkin verilerin, kurumlar arası entegrasyonu sağlandığını kaydeden Bakan Göktaş, “Kurumlar arası veri entegrasyon çalışmalarımız ile 6284 sayılı kanun kapsamında mağdura daha hızlı ve zamanında ulaşarak takip ve izleme süreçlerinin etkinliğini artırdık. 6284 sayılı kanun, kadına yönelik şiddetle mücadeleye ilişkin yasal altyapının güçlendirildiğinin ve bu mücadelenin bir üst seviyeye taşındığının en önemli göstergesidir” dedi.

‘5 ANA HEDEF BELİRLEDİK’

2021- 2025 yılları arasında uygulanacak çalışmalara yol gösterecek Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4’üncü Ulusal Eylem Planı’nı hatırlatan Göktaş, “Eylem planı ile kadına yönelik her türlü şiddetin önlenmesi için ‘adalete erişim ve mevzuat’, ‘politika ve koordinasyon’, ‘koruyucu önleyici hizmetler’, ‘toplumsal farkındalık’ ile ‘veri ve istatistik’ konularında 5 ana hedef belirledik” ifadelerini kullandı.

KADLIRILMASI SÜREKLİ GÜNDEME GELİYOR

Türkiye’nin tarafın olduğu İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesinin ardından AK Partili çeşitli isimler, Cumhur İttifakı üyelerinden HÜDA-PAR ve Yeniden Refah Partisi başta olmak üzere pek çok isimden 6284 sayılı yasanın kaldırılması gerektiği konusunda açıklamalar geliyor.

Kadın örgütleri ise yasanın kaldırılmasının kadınlar için “daha fazla ve daha kolay ölüm” anlamına geldiğinin altını çiziyor.

(HABER MERKEZİ)

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir